Elektrosloep

Roerdomp 590


Roerdomp 590 6 Roerdomp 590 8 Roerdomp 590 7 Roerdomp 590 9 Roerdomp 590 10

Klik hier voor een filmpje

Omschrijving

De Roerdomp 590 is een elektrisch aangedreven motorsloep ontworpen en gebouwd in aluminium door jachtwerf De Zeeg.
Met de Roerdomp 590 kunnen dankzij de forse accucapaciteit zonder problemen lange dagtochten gemaakt worden, waarbij u dankzij de zeer stille aandrijving al varend kunt genieten van de rust, stilte en natuur. De boot heeft een mooi vloeiend onderwaterschip waardoor deze licht door het water glijdt, soepel golven opneemt en weinig golfslag veroorzaakt.
In de ruime kuip bevinden zich  kunststof zitbanken met rugleuning welke ook zonder kussens comfortabel zitten en plaats bieden aan ca.8 personen. Doordat de accubakken zich aan de zijkanten bevinden en er gestuurd wordt met een helmstok ontbreekt een console met stuurwiel zodat in de kuip veel vrije bewegingsruimte overblijft.
De Roerdomp 590 is een zeer degelijk gebouwde, onderhoudsarme boot die vanwege de gebruikte materialen en de zelflozende vloer na het varen niet afgedekt hoeft te worden.
Het enige dat na het afmeren gedaan dient te worden is het aansluiten van de walstroom kabel zodat de accu’s volautomatisch opgeladen worden, waarna de boot weer klaar is voor een volgende tocht.

Ontwerp en uitvoering

Bij het ontwerp van de Roerdomp 590 is veel aandacht besteed aan het onderwaterschip om met weinig vermogen al een goede kruissnelheid te behalen.
Het voorschip is onder water scherp om golven soepel te kunnen opnemen en het achterschip is zo gevormd dat het water makkelijk wordt los gelaten zonder een wervelend kielzog achter te laten.
Daardoor kunnen met een relatief kleine accucapaciteit zonder problemen forse dagtochten gemaakt worden.
Voor de aandrijving zorgt een zgn. bestuurbare POD met een vermogen van 1,5 KW. Met de geïnstalleerde accucapaciteit kan ongeveer 8 uur gevaren worden op een kruissnelheid van 8 km/uur. De maximium snelheid met deze aandrijving is ca. 9 km/uur. Voor wie nog sneller wil, is een aandrijving met meer vermogen mogelijk.
De Roerdomp 590 wordt aan de buitenzijde volledig behandeld met epoxycoating en boven water
bovendien met een kleurlaag. In de ruime kuip bevinden zich kunststof banken met rugleuning die ook zonder kussens comfortabel zitten. De zelflozende aluminium vloer en de instap zijn bekleed met anti-slipstroken.
Bewust is gekozen voor besturing met een helmstok omdat dit veel directer stuurt als met een stuurwiel. Vooral bij lagere snelheden gaan koerscorrecties met de helmstok veel prettiger en meer op het gevoel.

Voor belangstellenden is altijd een vrijblijvende proefvaart mogelijk.

Voor verhuurbedrijven is er ook een speciale verhuur uitvoering van de Roerdomp 590.
Klik hier voor meer informatie.

Specificaties

 • lengte                             590 cm
 • breedte                           210 cm
 • diepgang ca.                     35 cm
 • kruiphoogte ca.               100 cm
 • vaarklaar gewicht ca.       750 kg
 • aandrijving             Combi-Outboards POD 1,5 kW
 • accucapaciteit        Trojan 6V  225 Ah  8 stuks

Opties

 • kussenset
 • biminitop
 • antifouling
 • aandrijving van 2.0 of 2.5 kW
 • accupakket naar keuze

Prijzen

 • vaarklaar vanaf    €  18.950,=

Prijzen incl. btw – prijswijzigingen voorbehouden.