In ontwikkeling

Roeisloep RS 600-2

    

 

Na het ontwikkelen van onze 6-riems, 8-riems en 10-riemsroeisloepen is onze serie roeisloepen uitgebreid met een kleine roeisloep van bijna 6 meter lang die uitgerust is met 2 twee roeidoften.
Deze sloep kan door zowel één roeier, twee roeiers en eventueel door vier roeiers geroeid worden  zowel met of zonder stuurman of vrouw.

Bij het ontwikkelen van deze sloep is gedacht aan diverse gebruiksmogelijkheden zoals recreatief gebruik voor alle leeftijdscategorieën en als trainingsloep voor sloeproeiers en dan met name voor jeugdroeiers.
De sloep kan geleverd worden in een puur functionele roeiuitvoering met aluminium vlonders en de voetensteunen ook geheel in aluminium uitgevoerd. De sloep hoeft dan niet te worden afgedekt na het roeien.

Voor recreatieve gebruikers kunnen we de sloep ook leveren in een uitvoering waarmee tevens gezeild kan worden. Naar behoefte en omstandigheden kan het roeien worden afgewisseld met het varen onder zeil. Op die manier kunnen makkelijker langere tochten gemaakt worden.
Bij deze uitvoering krijgt de sloep houten vlonders en voeten steunen. Stilliggend moet de boot dan wel worden afgedekt met een zeil.

Volgens ons vaste concept heeft de sloep in het vóór-en achterschip ingelaste luchtkasten waardoor de boot onzinkbaar is. In de schotten van de luchtkasten zitten grote inspectieluiken, zodat in de luchtkasten lichte bagage kan worden opgeborgen.

Sinds mei is onze demo sloep in de vaart en wordt er door onszelf veelvuldig mee geroeid.
Vaak roeien wij met op elke bank een roeier met ieder een riem  zowel met als zonder stuur.
De komende tijd gaan we vaker met twee riemen per roeier roeien.

Onze demo sloep is beschikbaar voor proefvaarten, zodat belangstellenden zelf kunnen uitproberen hoe fijn deze prachtig gelijnde sloep vaart.

 

Voorlopige specificaties

 • lengte over stevens 596 cm
 • breedte 164 cm
 • diepgang 30 cm
 • gewicht roeiklaar     260 kg
 • bouwmateriaal 4mm aluminium 5083

Prijs

 • roeiuitvoering vanaf    € 10.950,=

Prijs is incl. btw en onder voorbehoud.


Zeilsloep ZS 740

RS 740 rev loggertuig RS 740 rev loggertuig mb

In het najaar van 2016 hebben we voor een roeisloepvereniging uit Franeker een 6-riems roeisloep ontwikkeld en gebouwd. De lijnen van deze boot zijn gebaseerd op de traditionele boten van de Faeröer en  de Shetland eilanden.
Tijdens de bouw ontstond al gauw het idee om deze boot ook in een zeil uitvoering te gaan bouwen.
De boot kan uiteindelijk als roeisloep of zeilsloep, maar ook in een gecombineerde roei/zeil uitvoering  worden geleverd.

Omdat roeiboten door spierkracht worden voortbewogen, is het belangrijk dat met zo weinig mogelijk  kracht toch een flinke snelheid bereikt kan worden. Daarvoor is een langgerekt onderwaterschip  met vloeiende lijnen nodig.  Uitgevoerd als zeilboot heeft zo’n licht lopende romp dan genoeg aan een relatief klein zeiloppervlak.
De zeilsloep krijgt een traditionele tuigage met een enkele ongestaagde mast en een loggerzeil van ca. 14.25 m2. Er is ook een tweemast uitvoering mogelijk  met een bezaantje van 2,9 m2. De tuigage wordt zo uitgevoerd dat zeilend gereefd  en ontreefd kan worden.
In de kuip komt een zwaardkast waarin een geballast midzwaard dat met behulp van een liertje verticaal in hoogte versteld kan worden. Bij deze constructie is sprake van een kleine zwaardkast die in de kuip weinig ruimte inneemt.
De combinatie van deze tuigage met een laag zeilpunt en het effectieve geballaste  zwaard zorgen voor een veilige , weerbare boot met perfecte zeileigenschappen.
Een buitenboordmotor kan in de kuip in een bun geplaatst worden.
Er wordt nog gewerkt aan een tweemast roefuitvoering van de boot.
Alle uitvoeringen zijn goed trailerbaar achter een middenklasse auto en zijn na tewaterlating snel zeilklaar te maken.

De boot wordt gebouwd in 4 mm aluminium en heeft onder het voor-en achterdek ruime luchtkasten, waardoor de boot in volgelopen toestand met het laagste punt van de boorden ruim boven water blijft.
Standaard wordt de boot van buiten behandeld met 5 lagen Hempel epoxy coating.
De zeiluitvoering krijgt houten bankjes, helmstok en vlonders.
De rondhouten worden standaard in aluminium uitgevoerd, optioneel kunnen zij ook in oregon pine geleverd worden.
Kijk voor meer informatie over de roei uitvoering bij “Roeisloepen”.

 

Specificaties zeiluitvoering

 • lengte over stevens                  740      cm
 • breedte                                     202      cm
 • diepgang                                  30/110  cm
 • gewicht midzwaard ca.            100         kg
 • gewicht zeilklaar ca.                 650        kg
 • zeiloppervlak                            14,25/17,15 m2
 • bouwmateriaal                         4 mm aluminium AlMg4.5Mn

 

Voorlopige prijsindicatie

 • casco zeiluitvoering vanaf                    €  15.750,=
 • zeilklaar vanaf                                       €  22.450,=

Prijzen zijn incl. btw en onder voorbehoud