Visdiefje

Visdiefje 1 Visdiefje 2 Visdiefje 3 Visdiefje 4 Visdiefje 5 Visdiefje 6 Visdiefje 7 Visdiefje 8 Visdiefje 9 Visdiefje 10 

Ga naar zeilfilmpjes

Het Visdiefje is een eigen ontwerp, waarbij het uitgangspunt was om een kleine maar robuuste zeilboot te ontwikkelen met dezelfde lijnen en eigenschappen als de Zwarte Stern. Dat wil zeggen een kleine maar toch weerbare boot met erg goede zeileigenschappen, een mooi traditioneel uiterlijk en geschikt om ook onder zwaardere omstandigheden op ruim water te varen.

Daarom is de boot vrij breed, heeft een behoorlijk vrijboord en een diepstekend midzwaard van ruim 100 kg. Onder het voor-en achterdek bevinden zich luchtkasten met een gezamenlijke inhoud van ongeveer 1100 liter. Naast de kuip lopen 25 cm brede gangboorden met daaronder bergvakken.

Het Visdiefje kan geleverd worden met enkel loggerzeil dat aan een ongestaagde mast gevoerd wordt en met een gaffeltuigage bestaande uit een gestaagde mast, een grootzeil en een fok waarvan de halshoek op een korte boegspriet bevestigd wordt.
De tuigage met het loggerzeil is het summum van eenvoud en functionaliteit en levert prima zeilprestaties op alle koersen.
De gaffeltuigage is minder eenvoudig en daardoor wat duurder maar de lijnen van de boot lenen zich in onze ogen erg goed voor deze tuigage.

Visdiefje met gaffeltuigage

Dankzij het zeilklare gewicht van 500 kg is het Visdiefje prima te traileren en in de uitvoering met het loggerzeil is de boot in enkele minuten zeilklaar. Zeilklaar maken van de gaffeltuigage duurt vraagt iets meer tijd, maar is vanwege de handzaamheid ook vrij snel en eenvoudig te doen. In combinatie met de mogelijkheid van het veilig varen op ruimer water, komen prachtige vaargebieden  als de Zweedse scherenkust, de Deense Limfjorden, de Schotse westkust e.d. eenvoudig binnen bereik.

Evenals onze andere open zeilboten wordt het Visdiefje gebouwd van zeewaterbestendig aluminium en aan de buitenzijde afgewerkt met een zwarte epoxy coating. De dekjes en de binnenzijde worden keramisch geparelstraald om een egaal en stroef oppervlak te verkrijgen.
Vlonders, bankjes en helmstok worden in hout uitgevoerd. De rondhouten worden standaard in aluminium uitgevoerd maar zijn tegen meerprijs in verlijmd oregon pine leverbaar.

Het Visdiefje kan zeilklaar en als casco, eventueel geschilderd en geglaspareld geleverd worden.

Specificaties en prijzen