Roeisloepen

In 2013 zijn wij begonnen met de het ontwerpen en bouwen van roeisloepen. Directe aanleiding was de opdracht voor de bouw van een 12-riems roeisloep met de lijnen van de traditionele roeiboten die afgeleid zijn van de boten die door de  Vikingen gebouwd werden. Voor dit ontwerp hebben we vooral de boten van de Shetland  en de Faeröer eilanden bestudeerd. Op deze eilanden werden van oudsher roeiboten gebruikt voor visserij, transport en andere voorkomende werkzaamheden.

Kenmerkend zijn de spitse einden, de overnaadse bouw en de forse zeeglijn. Het zijn snelle, sierlijke boten  met een hoge mate van zeewaardigheid, die vereist was voor het vaargebied rond die eilandengroepen.
Hoewel meestal roeiend voortbewogen  werd met deze boten ook wel gezeild, met name op de ruimere koersen.

Na de 12-riems boot hebben een 6-riems boot getekend en ontwikkeld, waarvan de eerste inmiddels gebouwd is voor roeivereniging Hjoed n Makkie uit Franeker.
Inmiddels hebben we op basis van dezelfde lijnen als de RS 740 een 8-riems sloep de RS 900 ontwikkeld waarvan momenteel (augustus 2017) een demo boot in aanbouw is.
Begin oktober is deze boot beschikbaar voor proefvaarten.
Na de 8-riems boot gaan we werken aan de ontwikkeling van een 10-riems boot de RS 990.

Naast de traditioneel gelijnde sloepen RS 740, RS 900 en RS 990 werken we ook aan de ontwikkeling van een goede en snelle 6-riems en 8-riems roeisloep  volgens een vereenvoudigd  concept, welke het mogelijk maakt om deze boten voor een relatief lage prijs te bouwen.
Wij zijn er van overtuigd dat ook een roeisloep met een eenvoudiger en makkelijker te bouwen rompvorm over uitstekende vaareigenschappen kan beschikken en hopen dat deze boten interessant zijn voor startende verenigingen en roeiteams, maar ook bij vervanging van oudere, slecht roeiende roeisloepen.
Onder de informatie over de RS 740-6, RS 900-8 en RS 990-10 vind u info over de basic 6- en 8-riems sloep waarvan we eerst de 6-riems willen gaan ontwikkelen.


6-riems roeisloep RS 740-6

 RS 740 1 RS 740 2 RS 740 3 RS 740 4 RS 740 5 

Klik hier voor een filmpje

De 6-riems boot wordt gebouwd in 4 mm aluminium en heeft onder het voor-en achterdek ruime luchtkasten, waardoor de boot in volgelopen toestand met het laagste punt van de boorden ruim boven water blijft. In de schotten van de luchtkasten zitten inspectie luiken die voldoende groot zijn om bijv. reddingsvesten op te bergen .
Standaard wordt de boot uitgevoerd met aluminium roeibanken, verstelbare voetsteunen, dolpotten, dollen en een membraam lenspomp.
De buitenzijde van de romp wordt behandeld met 5 lagen Hempel epoxy coating, van de binnenzijde wordt het aluminium blank en onbehandeld gelaten.

Specificaties

 • lengte over stevens               740 cm
 • breedte                                 202 cm
 • diepgang                                30 cm
 • gewicht vaarklaar ca.            400  kg (zonder riemen)
 • bouwmateriaal 4 mm aluminium AlMg4.5Mn

Prijs

 • standaarduitvoering € 14.950,= (zonder riemen)

Prijzen zijn incl. btw en onder voorbehoud.


8-riems roeisloep RS 900-8

   

Filmpje van de proefvaart van Sloeproeien Naarden

De 8-riems boot wordt eveneens gebouwd in 4 mm aluminium met dezelfde lijnen en volgens hetzelfde concept als de 6-riems boot.
Inmiddels hebben we een 8-riems demo sloep gebouwd, welke bij onze werf ligt en beschikbaar is voor proefvaarten.
De informatie over de uitvoering van de 6-riems boot geldt ook voor deze 8-riems boot.

Momenteel bieden wij onze demo 8-riems sloep voor te koop aan voor  € 17.950,=.
Kijk voor info bij Gebruikt.

Specificaties

 • lengte over de stevens                          900 cm
 • breedte                                                 221 cm
 • diepgang                                                34 cm
 • gewicht vaarklaar ca.                           540 kg (zonder riemen)
 • bouwmateriaal 4mm aluminium        AlMg4.5Mn

Prijs

 • standaarduitvoering €  20.950,= (zonder riemen)

10-riems roeisloep RS 990-10

RS 1030 4 RS 1030 3 RS 1030 5

De foto’s hierboven zijn van de 12-riems roeisloep die wij in 2013 ontwikkeld en gebouwd hebben in opdracht van een bedrijf gespecialiseerd in outdoor activiteiten. Aanvankelijk was het de bedoeling om deze boot voor het wedstrijd roeien te gaan bouwen als 10-riems boot.
Inmiddels is het de bedoeling om een nieuwe 10-riems boot te gaan ontwikkelen volgens de lijnen en het concept van de 6-riems, de 8-riems en eerder gebouwde 12-riems boot.

De afmetingen van deze boot zullen ca. 9.90 x 2.24 meter gaan bedragen.
Binnenkort volgt meer informatie.

Prijsindicatie

 • standaarduitvoering € 24.950,= (zonder riemen)

6-riems roeisloep RS 630-6 basic

Deze 6-riems sloep wordt hetzelfde uitgevoerd als onze serie traditioneel gelijnde boten.
Dat wil zeggen uitgevoerd in 4mm aluminium met ingelaste luchtkasten, aluminium roeidoften, verstelbare voetsteunen, dolpotten, dollen en een membraam lenspomp.
Het verschil zit in een romp die door ons aanmerkelijker sneller gebouwd kan worden dan de rompen van de andere boten, waardoor we de boot voor een lagere prijs kunnen aanbieden.
Boven water is de boot misschien niet zo mooi als de traditioneel gelijnde boten met al zijn overnaads gelaste gangen, maar onder water krijgt de boot een prachtig vloeiende vorm waardoor deze mooi licht loopt.
De boot wordt zo ontworpen dat het belaste vrijboord relatief laag is, waardoor met korte lichte riemen geroeid kan worden. Hierdoor moet de boot met name voor vrouwen, jongeren en de wat oudere roeiers extra aantrekkelijk worden.
Het ligt in de bedoeling om dit jaar nog een demo boot te bouwen.
Wie meer wil weten over deze boot of de nog te tekenen 8-riems basic sloep kan altijd contact met ons opnemen.

Voorlopige prijsindicatie

 • standaarduitvoering € 11.950,= (zonder riemen)