Roeisloepen

 

In 2013 zijn wij begonnen met de het ontwerpen en bouwen van roeisloepen. Directe aanleiding was de opdracht voor de bouw van een 12-riems roeisloep met de lijnen van de traditionele roeiboten die afgeleid zijn van de boten die door de  Vikingen gebouwd werden. Voor dit ontwerp hebben we vooral de boten van de Shetland  en de Faeröer eilanden bestudeerd. Op deze eilanden werden van oudsher roeiboten gebruikt voor visserij, transport en andere voorkomende werkzaamheden.
Kenmerkend zijn de spitse einden, de overnaadse bouw en de forse zeeglijn. Het zijn snelle, sierlijke boten  met een hoge mate van zeewaardigheid, die vereist was voor het vaargebied rond die eilandengroepen.
Hoewel meestal roeiend voortbewogen  werd met deze boten ook wel gezeild, met name op de ruimere koersen.

Na de 12-riems boot hebben een 6-riems boot getekend en ontwikkeld, waarvan de eerste inmiddels gebouwd is voor roeivereniging Hjoed n Makkie uit Franeker.
Op dit moment (mei 2017) werken we aan het ontwerp en de ontwikkeling van een 8-riems boot en verwachten  in juni het ontwerp en de snijgegevens voor het aluminium bouwpakket klaar te hebben. Bij een eventuele opdracht kan dan snel met de bouw gestart worden.
Na de 8-riems boot gaan we werken aan de ontwikkeling van een 10-riems boot.


6-riems roeisloep RS 740

RS 740 1 RS 740 2 RS 740 3 RS 740 4 RS 740 5 RS 740 6 RS 740 7

Klik hier voor een filmpje

De 6-riems boot wordt gebouwd in 4 mm aluminium en heeft onder het voor-en achterdek ruime luchtkasten, waardoor de boot in volgelopen toestand met het laagste punt van de boorden ruim boven water blijft. In de schotten van de luchtkasten zitten inspectie luiken die voldoende groot zijn om bijv. reddingsvesten op te bergen .
Standaard wordt de boot uitgevoerd met aluminium roeibanken, verstelbare voetsteunen, dolpotten, dollen en een membraam lenspomp.
De buitenzijde van de romp wordt behandeld met 5 lagen Hempel epoxy coating, van de binnenzijde wordt het aluminium blank en onbehandeld gelaten.

Specificaties

 • lengte over stevens               740 cm
 • breedte                                 202 cm
 • diepgang                                30 cm
 • gewicht vaarklaar ca.            400  kg
 • bouwmateriaal 4 mm aluminium AlMg4.5Mn

Prijs

 • standaarduitvoering € 14.950,= (zonder riemen)

Prijzen zijn incl. btw en onder voorbehoud.


8-riems roeisloep RS 900

 RS 900 mo RS 900 zo

De 8-riems boot wordt eveneens gebouwd in 4 mm aluminium met dezelfde lijnen en volgens hetzelfde concept als de 6-riems boot.
Eind juli starten we met de bouw van een demo sloep, welke na de zomer beschikbaar is voor proefvaarten.
De informatie over de uitvoering van de 6-riems boot geldt ook voor deze 8-riems boot.

Voorlopige specificaties

 • lengte over de stevens                          900 cm
 • breedte                                                 221 cm
 • diepgang                                                37 cm
 • bouwmateriaal 4mm aluminium AlMg4.5Mn

Prijsindicatie

 • standaarduitvoering €  20.950,=  (zonder riemen)

10-riems roeisloep RS 990

RS 1030 4 RS 1030 3 RS 1030 5

De foto’s hierboven zijn van de 12-riems roeisloep die wij in 2013 ontwikkeld en gebouwd hebben in opdracht van een bedrijf gespecialiseerd in outdoor activiteiten. Aanvankelijk was het de bedoeling om deze boot voor het wedstrijd roeien te gaan bouwen als 10-riems boot.
Inmiddels is het de bedoeling om een nieuwe 10-riems boot te gaan ontwikkelen volgens de lijnen en het concept van de 6-riems, de 8-riems en eerder gebouwde 12-riems boot.

De afmetingen van deze boot zullen ca. 9.90 x 2.24 meter gaan bedragen.
Binnenkort volgt meer informatie.

Prijsindicatie

 • standaarduitvoering € 24.950,= (zonder riemen)