RS 600-2

 

Na het ontwikkelen van onze 6-riems, 8-riems en 10-riemsroeisloepen, zijn we nu bezig met de ontwikkeling van een kleine roeisloep waarin met 2 roeiers elk op een eigen roeidoft geroeid kan worden. Er kan dan door de roeiers zowel met 1 riem (boordroeien) als met 2 riemen geroeid worden.
De sloep kan ook met 4 roeiers geroeid worden waarbij dan 2 roeiers een doft delen.
Bij het roeien met 2 roeiers en 4 riemen, kan er zonder stuurman/vrouw gevaren worden.
Tot slot kan er onder gunstige omstandigheden ook door 1 roeier met de boot geroeid worden.

Bij het ontwikkelen van deze sloep wordt gedacht aan diverse gebruiksmogelijkheden zoals recreatief gebruik voor alle leeftijdscategorieën en als trainingsloep voor sloeproeiers en dan met name voor jeugdroeiers.

Voor recreatieve gebruikers  willen we een versie ontwikkelen waarbij snel en eenvoudig een staand loggerzeiltje gezet kan worden. Dan kan naar behoefte het roeien worden afgewisseld met het varen onder zeil. Op die manier wordt het maken van langere tochten aantrekkelijker.
We willen de boot dan zo inrichten dat snel kan worden overgeschakeld van roeien op zeilen en omgekeerd.
Voordeel van de slanke romp van de sloep is dat weinig zeiloppervlak nodig is om een flinke snelheid te realiseren. Daardoor kan de tuigage bescheiden, eenvoudig en handzaam blijven.

Volgens ons vaste concept krijgt de sloep in het vóór-en achterschip ingelaste luchtkasten waardoor de boot onzinkbaar wordt. In de schotten van de luchtkasten komen grote inspectieluiken, zodat in de luchtkasten lichte bagage kan worden opgeborgen.
Nu in aanbouw en eind mei beschikbaar voor bezichtigingen en proefvaarten is een demo roei/zeilsloep.

Voorlopige specificaties

  • lengte over stevens 596 cm
  • breedte 164 cm
  • diepgang 30 cm
  • gewicht roeiklaar     260 kg
  • bouwmateriaal 4mm aluminium 5083

Prijsindicatie

  • roeiuitvoering vanaf    € 10.950,=

Prijs is incl. btw en onder voorbehoud.