In aanbouw

Zeeg 520

Momenteel (januari 2024) is de 4e Zeeg 520 in aan bouw.
Met deze boot gaat vanuit de Fluessen en het Heegermeer op de Friese meren gezeild worden.
De in aluminium gebouwde Zeeg 520 is een stabiele en veelzijdige zeilboot met een ruime kuip.
Het loggerzeil en de ongestaagde mast zijn in zeer korte tijd te strijken wat erg handig is bij vaste bruggen. De boot is gemakkelijk trailerbaar en dankzij het optrekbare midzwaard en roer is ondiep water geen probleem.

RS740-6 jeugd/damessloep

Eind 2023 hebben we de tweede 6-riemssloep RS740-6 jeugd/damessloep gebouwd
Deze sloep is in 2020 door ons ontwikkeld speciaal voor jeugdroeiers, maar deze sloep is ook zeer geschikt voor damesteams. Het eerste door ons gebouwde exemplaar hebben we in januari 2023 verkocht aan het dames roeiteam Flow uit Muiden en zij hebben met deze sloep afgelopen roeiseizoen zeer succesvol in de competitie geroeid.
De sloep die nu in aanbouw is wordt een demo sloep die vanaf ca. half december beschikbaar is voor proefvaarten. Wij hopen dan dat er teams of verenigingen de moeite willen nemen om naar Steenwijk af te reizen om geheel vrijblijvend een uitgebreide proefvaart te maken in deze snelle en licht roeiende sloep.

Visdiefje 540

Afgelopen zomer hebben we een Visdiefje 540 gebouwd voor een opdrachtgever die met de boot op de Kager plassen gaat zeilen.
Het Visdiefje is een robuuste open aluminium zeilboot met een diepe veilige kuip met langsbanken en een geballaste hefkiel waardoor deze boot ook uitstekend geschikt is voor het ruimere water en omstandigheden met veel wind en hoge golven.
De buitenboordmotor is in een bun geplaatst en is vanuit de kuip bedienbaar.
Het Visdiefje is leverbaar met een loggertuig en met een gaffeltuigage.

Nieuw ontwerp Zeeg 520

In de zomer van 2022 hebben we een demoboot gebouwd van ons nieuwste ontwerp de Zeeg 520.
De Zeeg 520 is de opvolger van de Zeeg 480 en heeft een ophaalbaar zwaard, een verticaal optrekbaar roer en wordt standaard uitgerust met een loggerzeil van 10.5 m2.
De demoboot ligt nu zeilklaar bij ons bedrijf en is beschikbaar voor bezichtigingen en proefvaarten.
Kijk voor meer info bij “Open zeilboten”.