In aanbouw

Visdiefje 540

Nu in aanbouw is een Visdiefje 540 voor een opdrachtgever die met de boot op de Kager plassen gaat zeilen.
Het Visdiefje is een robuuste open aluminium zeilboot met een diepe veilige kuip met langsbanken en een geballaste hefkiel waardoor deze boot ook uitstekend geschikt is voor het ruimere water en omstandigheden met veel wind en hoge golven.
De buitenboordmotor is in een bun geplaatst en is vanuit de kuip bedienbaar.
Het Visdiefje is leverbaar met een loggertuig en met een gaffeltuigage.

Zeeg 520

In februari en maart hebben we de 3e Zeeg 520 gebouwd en deze is begin april door de nieuwe eigenaar opgehaald.
De Zeeg 520 is ons meest recente ontwerp waarvan er nu twee in opdracht gebouwd zijn. Voor belangstellenden ligt bij onze werf een demo boot klaar voor bezichtiging en eventueel een proefvaart.

Tirrik

In december van vorig jaar zijn we gestart met de bouw van onze 10e Tirrik. Inmiddels is de boot opgeleverd en vanaf dit voorjaar gaat de eigenaar er de Zuid-Hollandse plassen mee bevaren.
De Tirrik is een ontwerp van Iain Oughtred en wordt door ons al jaren in aluminium gebouwd en is één van de serie door Iain Oughtred ontworpen double-enders die afgeleid zijn van de traditionele Shetland boten.

Nieuw ontwerp Zeeg 520

In de zomer van 2022 hebben we een demoboot gebouwd van ons nieuwste ontwerp de Zeeg 520.
De Zeeg 520 is de opvolger van de Zeeg 480 en heeft een ophaalbaar zwaard, een verticaal optrekbaar roer en wordt standaard uitgerust met een loggerzeil van 10.5 m2.
De demoboot ligt nu zeilklaar bij ons bedrijf en is beschikbaar voor bezichtigingen en proefvaarten.
Ook op de zaterdagochtenden is het meestal mogelijk om bij ons langs te komen en bij een gunstige windrichting is het dan ook mogelijk om een stukje proef te zeilen. Wel graag bellen van tevoren.
Kijk voor meer info bij “Open zeilboten”.