Open zeilboten

Visdiefje 540

Het Visdiefje 540 is ons nieuwste ontwerp en is een open zeilboot met de lijnen van het Visdiefje en de Zwarte Stern maar qua afmetingen tussen beide boten in. In deze boot  hebben we al onze kennis en ervaringen die we de afgelopen jaren opgedaan hebben met zowel het VD als de ZS geprobeerd te bundelen. Met de introductie van het Visdiefje 540 zijn het oude Visdiefje en de Zwarte Stern niet meer leverbaar.

Lees meer

IJsduiker 740

De IJsduiker 740 is een eigen ontwerp, waarvan de lijnen gebaseerd zijn op de traditionele open boten die op de Shetland eilanden voor de visserij en transport gebruikt werden zoals de sixareens en de haddock boten.
Deze boten  zijn sterk beïnvloed door de prachtige schepen van de Scandinavische kusten. Naast de elegante schoonheid worden deze boten gekenmerkt door een relatief grote zeewaardigheid die van groot belang was voor het water dat bevaren werd.

Lees meer

Tirrik

De Tirrik is ontworpen door Iain Oughtred.
De romp wordt gebouwd in aluminium, vlonders en helmstok worden uitgevoerd in hout terwijl de rondhouten standaard van aluminium zijn maar desgewenst ook in verlijmd oregon pine geleverd kunnen worden.
De tuigage bestaat uit een ongestaagde mast waaraan een loggerzeil gevoerd wordt. Ondanks de eenvoud van deze tuigage presteert de boot onder zeil erg goed op alle koersen.

Lees meer

 Zeeg 480

De Zeeg 480 is ontstaan uit het idee om voor een relatief lage prijs een kwalitatief hoogwaardige open zeilboot  met een mooi uiterlijk, goede zeileigenschappen en uitgebreide gebruiksmogelijkheden te ontwikkelen.
De boot is dankzij het eenvoudige loggerzeil goed alleen te zeilen, maar de ruime vlakke kuipvloer maakt het varen met meerdere personen ook prima mogelijk.
De geringe diepgang maakt zelfs de ondiepste plasjes en slootjes bereikbaar, terwijl ook grotere plassen en meren met de Zeeg 480 veilig zijn te bevaren.

Lees meer