Open zeilboten

Zeeg 520

De Zeeg 520 is ons meest recente ontwerp waarvan wij in de zomer van 2022 een demo- boot gebouwd hebben. De Zeeg 520 is een aluminium open zeilboot die ontwikkeld is met het uitgangspunt een relatief eenvoudig te bouwen boot in een basic uitvoering die tegelijkertijd  veel te bieden heeft en over uitstekende zeileigenschappen beschikt.

Lees meer

Visdiefje 540

Het Visdiefje 540 is ons nieuwste ontwerp en is een open zeilboot met de lijnen van het Visdiefje en de Zwarte Stern maar qua afmetingen tussen beide boten in. In deze boot  hebben we al onze kennis en ervaringen die we de afgelopen jaren opgedaan hebben met zowel het VD als de ZS geprobeerd te bundelen. Met de introductie van het Visdiefje 540 zijn het oude Visdiefje en de Zwarte Stern niet meer leverbaar.

 

Lees meer

Tirrik

De Tirrik is ontworpen door Iain Oughtred.
De romp wordt gebouwd in aluminium, vlonders en helmstok worden uitgevoerd in hout terwijl de rondhouten standaard van aluminium zijn maar desgewenst ook in verlijmd oregon pine geleverd kunnen worden.
De tuigage bestaat uit een ongestaagde mast waaraan een loggerzeil gevoerd wordt. Ondanks de eenvoud van deze tuigage presteert de boot onder zeil erg goed op alle koersen.

Lees meer

IJsduiker 740

De IJsduiker 740 is een eigen ontwerp, waarvan de lijnen gebaseerd zijn op de traditionele open boten die op de Shetland eilanden voor de visserij en transport gebruikt werden zoals de sixareens en de haddock boten.
Deze boten  zijn sterk beïnvloed door de prachtige schepen van de Scandinavische kusten. Naast de elegante schoonheid worden deze boten gekenmerkt door een relatief grote zeewaardigheid die van groot belang was voor het water dat bevaren werd.

Lees meer