RS 600-2

     

Na het ontwikkelen van onze 6-riems, 8-riems en 10-riemsroeisloepen is onze serie roeisloepen uitgebreid met een kleine roeisloep van bijna 6 meter lang die uitgerust is met 2 twee roeidoften.
Deze sloep kan door zowel één roeier, twee roeiers en eventueel door vier roeiers geroeid worden  zowel met of zonder stuurman of vrouw.

Bij het ontwikkelen van deze sloep is gedacht aan diverse gebruiksmogelijkheden zoals recreatief gebruik voor alle leeftijdscategorieën en als trainingsloep voor sloeproeiers en dan met name voor jeugdroeiers.
De sloep kan geleverd worden in een puur functionele roeiuitvoering met aluminium vlonders en de voetensteunen ook geheel in aluminium uitgevoerd. De sloep hoeft dan niet te worden afgedekt na het roeien.

Voor recreatieve gebruikers kunnen we de sloep ook leveren in een uitvoering waarmee tevens gezeild kan worden. Naar behoefte en omstandigheden kan het roeien worden afgewisseld met het varen onder zeil. Op die manier kunnen makkelijker langere tochten gemaakt worden.
Bij deze uitvoering krijgt de sloep houten vlonders en voeten steunen. Stilliggend moet de boot dan wel worden afgedekt met een zeil.

Volgens ons vaste concept heeft de sloep in het vóór-en achterschip ingelaste luchtkasten waardoor de boot onzinkbaar is. In de schotten van de luchtkasten zitten grote inspectieluiken, zodat in de luchtkasten lichte bagage kan worden opgeborgen.

Sinds mei is onze demo sloep in de vaart en wordt er door onszelf veelvuldig mee geroeid.
Vaak roeien wij met op elke bank een roeier met ieder een riem  zowel met als zonder stuur.
De komende tijd gaan we vaker met twee riemen per roeier roeien.

Onze demo sloep is beschikbaar voor proefvaarten, zodat belangstellenden zelf kunnen uitproberen hoe fijn deze prachtig gelijnde sloep vaart.

Voorlopige specificaties

  • lengte over stevens 596 cm
  • breedte 164 cm
  • diepgang 30 cm
  • gewicht roeiklaar     260 kg
  • bouwmateriaal 4mm aluminium 5083

Prijsindicatie

  • roeiuitvoering vanaf    € 10.950,=

Prijzen zijn incl. btw – wijzigingen in prijzen, uitvoering en uitrusting voorbehouden.