RS740-6 jeugd/damessloep

Naast onze al bestaande 6-riems roeisloep hebben we een 6-riemer ontwikkeld speciaal voor jeugd roeiers. Deze sloep roeit erg licht en heeft lichte riemen met een goede balans waardoor het ook voor jongeren aantrekkelijk en leuk is om in deze sloep te roeien.
Voor de toekomst van het sloeproeien is instroom van jongeren van groot belang.
Wat je nu vaak ziet, is dat jongeren in grote lompe sloepen roeien waar eigenlijk alleen krachtpatsers mee uit de voeten kunnen. Vermogen leveren is dan nauwelijks mogelijk en door de lage snelheden duurt een wedstrijd alleen maar langer en wordt het puur afzien.
Volgens ons is dit niet de manier om jongeren aan het roeien te krijgen en daarom hebben wij deze sloep ontwikkeld. We hopen met deze sloep meer jongeren aan het sloeproeien te krijgen zoals je dat ook bij het glad roeien ziet.

Behalve voor de jeugd is inmiddels gebleken dat deze sloep ook perfect is voor vrouwenteams en recreatieve roeiers.
Onze demosloep hebben we in januari 2023 verkocht aan roeiteam Flow uit Muiden. Zij roeien nu onder de naam Z.S.M. in de hoofdklasse en eindigen tijdens de wedstrijden steeds hoog in de uitslagen.

De 6-riems jeugd/damessloep wordt gebouwd in 4 mm aluminium en heeft onder het voor-en achterdek ruime luchtkasten, waardoor de boot in volgelopen toestand met het laagste punt van de boorden ruim boven water blijft. In de schotten van de luchtkasten zitten inspectie luiken die voldoende groot zijn om bijv. reddingsvesten op te bergen .
Standaard wordt de boot uitgevoerd met aluminium roeibanken, verstelbare voetsteunen, dolpotten, dollen en een membraam lenspomp.
De buitenzijde van de romp wordt behandeld met 5 lagen Hempel epoxy coating, van de binnenzijde wordt het aluminium blank en onbehandeld gelaten.

Momenteel bieden wij onze demo RS740-6 jeugd/damessloep voor een speciale prijs te koop aan. Kijk voor meer info bij Gebruikt!

Specificaties

Lengte over stevens 740 cm
Breedte 192 cm
Diepgang 25 cm
Gewicht vaarklaar ca. 370kg
Bouwmateriaal 4 mm aluminium AlMg4.5Mn

Prijsindicatie

  • Standaarduitvoering € 14.950,= (zonder riemen)

Prijzen zijn incl. btw – wijzigingen in prijzen, uitvoering en uitrusting voorbehouden.